Leading teens closer to Christ

Wat is Life Teen?
Life Teen is een beweging binnen de katholieke kerk, met als doel: ‘tieners dichter bij Christus brengen’. Life Teen is in 1985 ontstaan in de Verenigde Staten. Op dit moment is Life Teen actief in meer dan 1200 parochies over de hele wereld. Life Teen bestaat uit een aantal onderdelen:

– Life Teen Mis
Het meest belangrijke van Life Teen is de Life Teen Mis. Belangrijke elementen van de Life Teen Mis zijn een prettige sfeer, eerbiedige en gelovige muziek gemaakt door de Life Teen band en een interactieve preek gericht op het dagelijks leven van tieners. Maar het meest belangrijke is de Eucharistie: daar waar Christus echt aanwezig is! Naast de Eucharistie mogen we Christus’ aanwezigheid ook ervaren in de aanbidding (XLT).

Life Teen Night
Na iedere Life Teen Mis is er een Life Teen Night. Tijdens deze avonden is er naast gezelligheid ook tijd voor (geloofs) verdieping.

– Persoonlijk contact
Naast het contact met de tieners tijdens de Life Teen activiteiten, is persoonlijk contact buiten de Life Teen activiteiten ook belangrijk.

– Maria
Life Teen is bijzonder toegewijd aan Maria; we roepen haar aan als onze moeder en bidden op haar voorspraak voor de tieners.

Lift up your hands to the holy place, and bless the Lord (Ps.134-2)